Ce produse folosim pentru a îngriji ochii și lentilele de contact?

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

 

Cu lentilele de contact putem corecta defecte de vedere sau ne putem modifica aspectul fizic după preferință. Atât ochii, cât și aceste mici obiecte translucide au nevoie de îngrijire temeinică pentru a funcționa optim.

Este important să știm, în primul rând, că lentilele de contact au un conținut de apă de cel puțin 38%, acest procent putând depăși 70% în unele cazuri. Cu cât este mai mare cantitatea de apă conținută de lentilă, cu atât mai permeabilă este aceasta la oxigen, atât de necesar globului ocular. Ochiul își pierde din hidratare în mod natural de-a lungul zilei, mai ales în timpul purtării lentilelor și cu atât mai mult în cazul afecțiunilor glandelor lacrimale. Așadar, specialiștii în optică medicală au dezvoltat de-a lungul timpului soluții variate și din ce în ce mai eficiente, pentru a suplini nevoia de umectare a organului văzului:

1. Soluțiile lichide pentru întreținerea lentilelor de contact de la Cooper Vision, Bausch&Lomb, Opti-Free și AoSept sunt multifuncționale, așadar asigură hidratarea, curățarea și dezinfectarea eficientă a lentilelor. Ele vin în formate diferite: travel size pentru călătoriile cu avionul sau recipiente mai mari, mai economice, ce pot fi depozitate cu ușurință în dulăpiorul cu cosmetice.

2. Lubrifianții lacrimali naturali pe bază de acid hialuronic vă vor ajuta să mențineți ochiul hidratat chiar și în condiții de uscare datorată soarelui puternic sau vântului. Acești factori de mediu dăunează cu atât mai mult purtătorilor de lentile de contact, datorită permeabilității reduse a suprafeței ochiului parțial acoperit. Specialiștii de la Bausch&Lomb propun aceste ”lacrimi artificiale” în formule de 10ml, astfel încât să poată fi depozitate și transportate cu ușurință.

3. Picăturile oftalmice pentru deficitul lacrimal cronic Artelac Rebalance remediază simptomele persistente de ochi uscat, cum ar fi inflamarea și disfuncția glandelor lacrimale. Atunci când se produce un dezechilibru al peliculei lacrimale, apar iritații, senzații de arsură, sensibilitate la lumină sau chiar dureri la nivelul globului ocular. Dacă ochii dumneavoastră manifestă aceste simptome, este recomandat să renunțați temporar la lentile și să consultați un specialist.

4. Pentru un confort sporit, există și picături-gel, cu o aplicare mai facilă decât cele lichide. Ochiul are tendința de a clipi atunci când observă chiar și o picătură lichidă apropiindu-se, așadar este uneori dificil să folosim picăturile pentru ochi. SYSTANE® Gel Drops de la Alcon sau Artelac Lipids de la Bausch&Lomb vin în întâmpinarea acestor dificultăți cu soluții oftalmice sub formă de gel de înaltă vâscozitate, cu aplicare de 3 până la 5 ori pe zi în pleoapa inferioară (cereți recomandarea specialistului). Pentru utilizare pe timpul nopții, Bausch&Lomb a conceput și Artelac Nighttime Gel. Indiferent de formulă, gelul se va distribui uniform și va proteja toate cele trei straturi ale filmului lacrimal. Înainte de aplicare, asigurați-vă că aveți mâinile curate, iar după utilizare așteptați cel puțin 15 minute înainte de a folosi lentilele de contact.

5. Șervețelele demachiante SYSTANE® Lid Wipes de la Alcon  îndepărtează eficient machiajul și reziduurile oculare, pentru o igienă desăvârșită a ochiului. Ele pot fi parte a rutinei igienice zilnice, datorită formulei pre-umezite hipoalergenice și ambalajului individual, ideal chiar și pentru călătorii. Recomandăm utilizarea după îndepărtarea lentilelor de contact, iar dacă manifestați simptome ale sindromului de ochi uscat, opriți temporar utilizarea machiajului.

În cele 19 magazine Medical Optic din toată țara veți găsi întotdeauna un specialist care să vă îndrume către produsul potrivit pentru nevoia dumneavoastră de îngrijire a ochilor sau a lentilelor de contact, așadar nu ezitați să ne vizitați!