Lentile de contact pentru miopie

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

 

Miopia este una dintre cele mai frecvente erori de refractie si există diferite optiuni disponibile pentru tratarea acesteia. Atât ochelarii, cât și lentilele de contact pot fi foarte eficienți în îmbunătățirea miopiei, atâta timp cât prescripția medicală este realizată corespunzător. Pentru a vedea corect, razele de lumină de la obiectul pe care ne concentrăm trebuie să treacă prin ochi și să ajungă la retină. Retina este responsabilă pentru transmiterea acestei informații vizuale în josul nervului optic și spre creier, unde este procesată rapid.

Miopia se caracterizează printr-o dificultate de a vedea obiecte îndepărtate (ele pot părea neclare sau indistincte), dar fără probleme la vederea de aproape. Această afecțiune apare atunci când globul ocular este prea lung sau corneea este prea curbată, ceea ce duce la o incapacitate de a focaliza razele de lumină în mod corespunzător.

Această afecțiune poate fi corectată cu ajutorul intervenției chirurgicale cu laser cu excimeri prin tehnica LASEK (laser epithelial keratomileusis). Oportunitatea corecției cu laser se stabilește pentru fiecare caz în parte, în funcție de grosimea corneei, de topografia corneană și nu în ultimul rând, de experiența medicului oftalmolog care face tratamentul.

Există însă și modalități de a corecta vederea cu defecte de refracție (nu afecțiunea în sine), și anume purtarea ochelarilor sau a lentilelor de contact. Lentilele de contact sunt alternativa ideală pentru ochelari. Sunt confortabil de purtat, foarte ușor de manevrat și au schimbat viața a milioane de persoane. Purtând lentile de contact, vă puteți bucura de libertatea pe care v-o oferă, fie că vorbim despre viața socială, de practicarea activităților sportive sau de încrederea de a pleca de acasă fără ochelari. Practic, acestea ne oferă o vedere naturală, oferind un câmp vizual nelimitat față de ochelar, al cărui câmp vizual este mult mai restrâns; mai mult, puteți îmbina beneficiul estetic, accentuarea sau schimbarea culorii irisului, cu cel medical prin lentile de contact colorate cu dioptrii. Datorită progreselor extraordinare în acest domeniu, în prezent lentilele de contact sunt foarte moi, subțiri și flexibile, iar un alt aspect extrem de important este faptul că își mențin hidratarea pentru un confort sporit.

Lentilele de contact pot fi folosite pentru a ajuta la îmbunătățirea vederii miopice. Lentilele concave sunt cele folosite pentru tratarea miopiei și acționează prin devierea razei de lumină ușor spre exterior, astfel încât să se poată concentra mai departe asupra retinei. Dioptriile lentilelor de contact concave vor avea un semn minus înaintea numărului. Cu cât este mai departe de zero numărul, cu atât este nevoie de mai multă corecție. Este destul de comun să fie necesare niveluri de corecție diferite pentru fiecare ochi, astfel încât optometristul poate adesea să recomande dioptrii diferite pentru ochiul drept și pentru cel stâng.

Optometristul vă poate sfătui și în privința tipurilor de lentile de contact potrivite în ceea ce privește potrivirea pe ochi și materialele din care acestea sunt fabricate, precum și modalitatea adecvată de manipulare, stocare și curățare a lentilelor de contact. Există tipuri diferite, de la lentilele de contact moi până la lentilele rigide permeabile la gaz (proiectate pentru permite trecerea oxigenului către ochi). Este esențial să consultați optometristul înainte de a cumpăra lentile de contact, astfel încât să vă poată oferi produsul potrivit nevoilor dumneavoastră de corecție.

Nu ezitați, așadar, să cereți sfatul expertului în optică medicală, pentru a vă asigura de o Vedere Fără Limite!

Author: m3nt3nanta