Garanția produselor, Retur si schimb

Garanția produselor

Optocentru Med comercializează produse originale, sigilate conform standardelor CE.

Optocentru Med în calitate de vînzator/producător de ochelari la comandă, acordă o garanție de 24 de luni pentru produsele vîndute prin intermediul www.medicaloptic.ro . Această garanție se acordă de la data livrării produsului către cumpărător/utilizător, in condițiile respectării instrucțiunilor de utilizare.

Rame de vedere și ochelari de soare:

24 luni în condițiile utilizării corespunzătoare sau termenul specificat în certificatul de garanție. Garanția acordată de furnizor se referă numai la deficiente ale produselor determinate de defecte de fabricație sau vici ascunse, descoperite în condițiile unei întrețineri corespunzătoare a produselor. Deteriorări ale produselor precum zgârieturi, fisuri, spărturi, rupturi, deformări, nu sunt acoperite de garanție, fiind, considerate efecte ale unei întrețineri necorespunzătoare.

Garanția lentilelor de contact acoperă următoarele probleme apărute:

Zgârieturi din fabricație pe suprafața lentilei;

Apariția unei pete pe lentilă

Diferențe de putere dioptrică față de dioptria înscrisă pe ambalaj.

Garanția lentilelor de contact nu acopera:

Prescripția și adaptarea necorespunzătoare a lentilelor de contact;

Defecte survenite în urma manipulării necorespunzătoare

Defecte survenite în urma întreținerii sau a depozitării necorespunzătoare ( ex: depozite pe suprafața lentilei sau infestarea lentilei cu bacterii, germeni, microbi, etc.)

La solicitarea acordării garanției, cumpărătorul este obligat ca, împreună cu produsul defect, să trimită o copie a facturii.

Următoarele situații anulează acordarea garanției:
• utilizatorul nu prezintă toate documentele solicitate;
• intervențiile (inclusiv montajul lentilelor) sau reparațiile executate asupra produsului de către firme si persoane, altele decât personalul calificat al magazinelor Optocentru Med;
• neconcordanța dintre produs și caracteristicile înscrise în certificatul de garanție apărută după momentul vânzării;
• schimbarea stării originale a produsului.

Următoarele defecte nu sunt acoperite de garanție:
• defecte generate de zgîrieturi, deformări, fisuri, distrugeri parțiale sau totale;
• defecte generate de nerespectarea de către cumpărător/utilizator a condițiilor de manipulare, transport, păstrare și utilizare a produsului prevăzute în instrucțiunile de utilizare ce însoțesc produsul;
• defecte de orice fel ale produsului datorate incendiilor, accidentelor, loviturilor, vibrațiilor.

Retur și schimb

Conform legii poți returna produsele achizitionate in maximum 14 zile calendaristice de la primirea coletului, dacă acestea sunt în condiții perfecte (în aceleași condiții în care au fost livrate) fără urme de uzură sau deteriorare a produsului sau a ambalajului, fară să fie purtat sau folosit, însoțit de toate etichetele produsului și de documentele fiscale/factura fiscală.

Returul trebuie anunțat pe mail  la: office@medicaloptic.ro  sau telefon: 0214230610 menționând numele și prenumele, adresa unde s-a livrat, codul produsului și contul IBAN în care doriți să primiți contravaloarea produsului. Dacă doriți doar schimbul cu un alt produs, atunci mentionati acest lucru si produsul dorit. După trimiterea e-mail-ului cu informarea despre returnarea produselor, noi vom trimite în cel mai scurt timp curierul la adresa la care s-a expediat produsul pentru a-l ridica  în vederea returnării.  Costul Transportului de retur este suportat de Medical Optic dacă transportul spre cumpărător a fost plătit de acesta sau este suportat de cumpărător dacă transportul inițial a fost gratuit. Dacă în situația puțin probabilă în care returul este cauzat de un defect de fabricație al produsului sau produsul nu este cel comandat de cumpărător, atunci transportul este GRATUIT!

Contravaloarea produsului se virează prin transfer bancar în maximum 14 zile calendaristice de la data anulării comenzii în contul indicat de consumator.