Blog

Ce produse folosim pentru a îngriji ochii și lentilele de contact?

Cu lentilele de contact putem corecta defecte de vedere sau ne putem modifica aspectul fizic după preferință. Atât ochii, cât și aceste mici obiecte translucide au nevoie de îngrijire temeinică pentru a funcționa optim.

Citește mai departe

Ce ochelari de soare purtăm în 2018?

Vara a început să-și intre în drepturi, iar zilele în care lipsa ochelarilor de soare ne va afecta condusul, de exemplu, se apropie cu pași repezi. Nu-s puțini nici cei care au o fotosensibilitate puternică, așa că accesoriul cel mai vândut în lume devine nu numai un mod de a ne exprima personalitatea stilistică, dar și un must-have pentru sănătatea ochilor.

Citește mai departe

Ochelari de vedere sau lentile de contact?

Ochelari de vedere sau lentile de contact? Dacă vă aflați și dumneavoastră în acest impas, este necesar să cântăriți cele două variante în cunoștință de cauză.

Citește mai departe

Cum detectăm afecțiunile oculare la copii

Pentru că de cele mai multe ori, copiilor le este greu să identifice corect sau să exprime faptul că ar avea probleme cu vederea, iată o listă cuprinzătoare a posibilelor semne că ochiul juvenil ar avea o afecțiune:

Citește mai departe

Afecțiuni ale organismului care pot afecta ochii

Știați că afecțiunile specifice ochilor nu sunt singurele care pot afecta organele văzului?

Există multe alte boli care pot avea efecte nefaste asupra funcțiilor oculare, datorită consecințelor lor la nivel sanguin, imunitar, hormonal sau al tensiunii arteriale. Haideți să parcurgem împreună detaliile câtorva dintre ele.

Citește mai departe

Lentile de contact pentru miopie

Miopia este una dintre cele mai frecvente erori de refractie si există diferite optiuni disponibile pentru tratarea acesteia. Atât ochelarii, cât și lentilele de contact pot fi foarte eficienți în îmbunătățirea miopiei, atâta timp cât prescripția medicală este realizată corespunzător. Pentru a vedea corect, razele de lumină de la obiectul pe care ne concentrăm trebuie să treacă prin ochi și să ajungă la retină. Retina este responsabilă pentru transmiterea acestei informații vizuale în josul nervului optic și spre creier, unde este procesată rapid.

Citește mai departe

Diferența între optician, optometrist și oftalmolog

Nu ne pregătim să vă spunem un banc, ci să vă explicăm care este rolul fiecăruia dintre acești specialiști, pentru că știm cel mai bine cât de vaste sunt științele optice medicale.

Vă invităm, în cele ce urmează, să parcurgem împreună universul fiecăruia dintre acești specialiști, pentru a ști cu precizie cui să vă adresați pentru diversele nevoi ale ochilor dumneavoastră.

Citește mai departe

Cataracta

Cataracta este o încețoșare a lentilei cristaline intraoculare, care concentrează lumina ce pătrunde în ochi pe retină. Această încețoșare poate determina o scădere a calității vederii și poate duce la o eventuală orbire, dacă este lăsată netratată. Cataracta se dezvoltă adesea încet și fără durere, astfel încât vederea și stilul de viață pot fi afectate fără ca pacientul să realizeze.

Citește mai departe